Geld Besparen Tips

Ben je op zoek naar de beste tips om geld te besparen? Dan staan er ontzettend veel van deze tips in dit artikel. Mocht je nog goede tips weten? Laat dan gerust een reactie achter, dan voeg ik ze toe aan dit artikel.

Inhoudsopgave

  1. Deodorant | besparing +/- € 200 per jaar
  2. Warmtedeken | besparing +/- € 1000 per jaar
    1. Warmtedeken besparing berekenen

1. Geld besparen op deodorant of parfum

Een makkelijke manier om wat geld te besparen is door aluin te gebruiken in plaats van deodorant of parfum. Ik gebruik het zelf ook en deze blokjes aluin zijn verkrijgbaar bij de Kruidvat voor zo’n 3 euro. Met een blokje kun je maandenlang en het is erg effectief. Je maakt het blokje, of je oksels, nat en wrijft er een paar keer overheen met het aluinblok.

Ik denk dat de meeste mensen wel 20 tot 30 euro per maand uitgeven aan deodorant / parfum. Dit levert dus een leuke besparing op van misschien wel een paar 100 euro per jaar :).

Van oorsprong wordt aluin gebruikt om wondjes te stelpen na het scheren, maar het is dus ook prima te gebruiken als antitranspirant.

2. Warmtedeken in plaats van verwarming

Een andere manier om kosten te besparen is door het gebruiken van een warmtedeken in plaats van het gebruiken van de centrale verwarming.

Laten we de verschillen eens uitrekenen. Op deze manier kun je zien effectief een warmtedeken eigenlijk is.

Stel je voor je hebt een nieuwe middelgrote woning en je gebruikt 1080 m3 per jaar. Bij de huidige energieprijzen kost dit. 1080 * 2,52 = € 2721 per jaar.

Een gemiddelde warmtedeken gebruikt zo’n 60 Watt (Voor een euro of 50 kun je een prima warmtedeken kopen). Stel je voor je gebruikt deze warmtedeken 4 uur per dag, voor 180 dagen per jaar en de energieprijs is € 0,588 per kWh. Dan kost je dit 0.06 Kw * 4 * 180 * € 0,588 = € 21 per jaar.

Type woningGemiddeld gasverbruik per jaar (2020)
Oud klein appartement1000 m3
Oude kleine hoekwoning1220 m3
Oude middelgrote woning1380 m3
Nieuwe middelgrote woning1080 m3
Oude grote woning1920 m3
Oude grote vrijstaande woning2400 m3

2.1 Warmtedeken besparing berekenen

Bereken hieronder zelf hoeveel geld je kunt besparen met het gebruiken van een warmtedeken in plaats van de centrale verwarming.

Geef hier de wattage van de warmtedeken in:
Hoeveel uur per dag gebruik je de warmtedeken:
Hoeveel dagen per jaar gebruik je de warmtedeken:
Wat is de huidige energieprijs in kWh:

Hier is een voorbeeld van een goed verkopende warmtedeken op Bol:

Energieleverancier kiezen

Het veranderen van energieleverancier kan een goede besparing opleveren. Hier komt binnenkort een tooltje om je huidige energieleverancier te vergelijken met andere leveranciers op de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *